Naar de Grand Canyon
 

Helaas was Jacqueline gister avond gestruikeld waardoor zij haar arm gekneusd had wat tot resultaat had dat zij in het hotel bleef samen met haar pijnstillers.

We gingen als gehele groep met Justin aan kop via de 180 richting de Grand Canyon, waar we bij de helihaven stopten.

Onderweg stopten we nog even bij een Flinstone-park waar tegenover een prachtige blauwe Ford Thunderbird stond.

Aangekomen bij de helihaven van Papillon moesten wij op een plaat gaan staan voor ons gewicht, waar we op ingedeeld werden voor een helicopter. Allereerst kregen we een veiligheids video te zien waarna we in de wachtkamer (met allemaal stoelen gemaakt van oude vliegtuigen) plaatsnamen alvorens wij opgeroepen werden. Wij, Marian, Mats, Sander, Thimo  en ik mochten in een Bell helicopter plaatsnemen. De 20 minuten durende vlucht was echt een belevenis. Eerst vlogen we over het Park en aangekomen bij de Canyon vloog de piloot door de Canyon heen. De Colorado Rivier ligt helemaal in de diepte (kilometers diep) en kronkelt door de rotsformaties door. Een aantal avonturiers raften hier door heen. Na de vlucht landen we weer en men had een leuke groepsfoto van ons gemaakt die we konden kopen (hebben we ook gedaan).

We gingen daarna met de groep het Grand Canyon National Park in, waar we ‘los gelaten’ werden; ofwel we konden een paar uur zelf door het park rijden, genieten van de uitzichten en lunchen. De Grand Canyon een een miljoenen jaren oude rotsformatie waar men nog weinig over weet, maar is zo indrukwekkend, dat het bovennatuurlijk lijkt.

Daarna reden we weer terug naar Flagstatt, waar we in Galaxy, een jaren 50 restaurant, hebben gegeten. Wat zijn de restaurants hier een stuk goedkoper dan in Nederland en wat is het personeel vriendelijk. Een verademing.


Helaas gaan we morgen al weer terug naar Phoenix om in de middag de motoren weer terug te brengen. De reis zit er dan op.


Even een opmerking over de HD Road Glide: een fijne motor, met een goede zit, een beetje bonkige motor, maar helaas erg zijwind gevoelig. Ik had vandaag weer veel last van Crosswind (zijwind die uit verschillende hoeken komt).


Naar de Grand Canyon

donderdag 24 mei 2012