Terug naar Phoenix
 

Helaas, aan alles komt een eind ook aan deze prachtige reis.

Na het ontbijt stegen we voor de laatste maal onze stalen rossen om terug naar Phoenix te gaan. De temperatuur was wat frissig (erg hé) en iedereen had zijn jas aan. Omdat Jacqueline nog last van haar arm had wisselde zij van plek met Jeroen en reed de volg-auto naar ons eindpunt. Via een prachtige bergweg met vele bomen kwamen we in het mooie plaatsje Sedona aan. Ik kocht daar (een paar anderen ook) bij een Italiaanse dame een heerlijke cappuccino (extra sterk gemaakt) in het al warmer wordende zonnetje. door nog steeds mooie bergstreken streken wij neer in Payson om daar te gaan lunchen bij Knotty Pine Café. Hier had ik heerlijke soep (ik nam zelfs 2 koppen) en zalige toast. Voordat wij hier konden eten had René weer laadproblemen en werd zijn accu verwisseld met die van Ton.

René zijn motor liep weer, maar nu die van Ton niet. Wij zaten heerlijk in de zon/schaduw te wachten totdat dit euvel weer verholpen was.

Deze dag was er wel een van veel wind die uit alle hoeken kwam wat niet altijd prettig rijden was met ‘mijn’ Road Glide. Ook de anderen hadden er meer/minder last van.


Om deze dag te kunnen beschrijven is het feit dat we van hoog in de bergen met frisse wind, langzaam afdaalde over bergwegen en glooiende wegen tot het woestijngebied met een enorme hoeveelheid cactussen met een erg warme föhnwind...


De groep die met Justin reed gingen net buiten Phoenix rechtstreeks naar het hotel en groep 1, waartoe ik behoorde, reden achter Jacqueline aan (met de bus) om onze motoren weg te brengen bij het adres waar we ze vorige week hadden opgehaald. Met tranen in de ogen werd er afscheid genomen van deze toch wel aparte motoren. Dahne van het verhuur-bedrijf wilde van deze groep nog een foto maken. Vandaar werden we met de auto (o.a. door Mike) naar het hotel gebracht, alwaar het napraten begon bij het genot van een Biertje/frisje en zoutjes (nodig bij deze warmte).


Al met al was deze reis een fantastische ervaring waar we nog lang over na zullen praten.


Bedankt Jacqueline, Jeroen en Justin voor jullie goede organisatie. Wij hebben er van genoten!


De terugreis via Sedona naar Phoenix

vrijdag 25 mei 2012