Naar Monument Valley
 

Na vroeg uit de veren te zijn gekomen reden we eerst naar de ’Twin Towers’ van Bluff. Hier hebben we eerst ontbeten, daar het motel Kopelli Inn geen onbijt bood. Marian en Eugenie waren gaan lopen, omdat een ochtenwandeling hen goed deed.

De eerste stop was bij het adembenemende uitzicht van Goosenecks. Beneden in de rivier vaarden zelfs een paar bootjes. Iedereen wilde graag foto’s maken, dus het duurde wel even voordat we weer weg gingen. Onderweg had Monique ons al gewezen op een leuke bergvorm, namelijk ‘The Mexican Hat’. Even later kwamen we op een rustige plek waar we konden stoppen om deze bergvorm te fotograferen. Ik vond het leuk om ook Fde groep én ‘The Mexican Hat’ samen te nemen. En zo geschiede het... Het mooiste van de dag moest nog komen. Eerst zagen we de rotsformatie aan de voorzijde, maar om alles goed te bekijken moesten we nog een aantal mijlen verder rijden om uiteindelijk bij het restaurant te komen, waar we weer de fotocamera’s konden laten klikken. Monument Valley heet deze groep rotsen, waarbij ik mij heel klein voelde. Dit is zo mooi... ik kan het niet beschrijven, wel laten zien, maar je moet er geweest zijn!

De lunch zou plaatsvinden bij ‘The Blue Pot’, maar deze was dicht, dus werd het ’Amigo Café’, een Mexicaans restaurantje waar ik een mini taco bestelde die er als maxi uitzag. Wel lekker hoor maar veel te veel...

Aangekomen bij Motel 6 te Page was de andere groep nog niet aanwezig. Dat gaf ons de tijd om eerst naar de Glen Canyon Dam te gaan bekijken. Page is ontstaan door de werkers aan deze dam te huisvesten. Ze zijn er gebleven en het is nu een hele mooie stad geworden. Deze stuwdam regelt via waterturbines de electriciteit voorziening van de regio naast een 3-pijps kolengestookte centrale aan de andere kant van de stad.

Daar we nog zo vol zaten van de Mexicaan hebben we wat proviand bij de Walmarkt gehaald en bij het zwembad (met ondergaande zon) opgegeten. Super dag.

Via Monument Valley naar Page

zaterdag 19 mei 2012