Naar de Rocky Mountains
 

We blijven nog een nacht in Cortez in het Sand Canyon Motel.

Om 8 uur op de motoren gesprongen om naar de Rocky Mountains te gaan. Super! Wellicht weten jullie niet dat de Rocky Mountains vanaf Canada naar Colorado lopen. Wij gingen dus naar de laatste uitlopers en wel naar het plaatsje Silverton.

Maar eerst ontbeten we Bij Denny’s in Durango.

Cortez ligt aan de ene kant dus tegen de dorre Canyons aan en aan de andere kant aan de groene uitlopers van de Rockys. We reden door het natuurgebied Mesa Verde (verde betekent groen) wat veel lijkt op Zwitserland/Oostenrijk maar toch anders. Alles is groter in Amerika, dus hier zijn de bergen ook anders. We reden langs natuurpark San Juan richting Durango, een mooie plaats wat een ietwat Zwitsers gevoel gaf. Vanuit hier gaat er een stoomtrein naar Silverton, waar wij dus ook naar toe reden; je waant je in de 19e eeuw. Dit stadje is nog autentiek en staat ook op de wereld erfgoedlijst; terecht! De tocht naar dit mooie voormalig mijnstadje (zilver, maar dat begrepen jullie al) was schitterend, maar soms ook wel eng. Niet dat de wegen slecht zijn, maar je kijkt in een diepe afgrond als je naar boven in de bergen rijdt. We zaten op meer dan 10.000 feet. Bij de stop onderweg hebben we nog sneeuw aangeraakt en Mats en Marian hebben een sneeuwballen gevecht gehouden. Marian won.

Op de toppen van de bergen lag ook nog veel sneeuw; prachtig gezicht. In Silverton hebben we de aankomst van de stoomtrein kunnen aanschouwen, waarna we gingen lunchen in een echt oud hoter/restaurant: Grumpy’s. Hier speelde een meisje op een speciale piano uit 1893. Nu moesten we weer dezelfde weg terug naar Dorango, waar we het oude station met museum van de stoomtrein gingen bekijken. Omdat we toch op een Harley rijden is een bezoek in dezelfde plaats aan een Harley-dealer een must voor velen (een aantal van de groep rijden thuis ook op een Harley), waar ik mij een jongen in een speelgoedzaak voelde; wat een prachtige motoren en dito accesoires...

Om ongeveer half 6 kwamen we bij het motel aan waar de andere groep al in het zonnetje zaten te bieren.

Voor mijn verjaardag had ik van mijn broer een set tatoe-armen gekregen met een anti-bom hanger en ik werd er aan herinnert dat ik ze bij mij had. Dit werd hilarisch want iedereen vond dat ik hiermee op de foto moest. Daar er 2 armen inzaten werd door de groep voorgesteld dat Jacqueline er ook een om moest. En zo geschiede... De foto spreek voor zich.

De avond besloten we met het eten bij de bierbrouwerij een goede 100 meter van het hotel. Hier hadden we gisteren ook gegeten en dat was ons goed bevallen. Morgen gaan we naar Bluff.

Op weg naar de Rocky Mountains

donderdag 17 mei 2012