Op weg naar Bluff
 

We hebben weer een prachtige dag gehad.

Na het schamele ontbijt bij de pomp aan de overkant zijn we op weg gegaan naar het natuurpark Mesa Verde. Dit natuurpark is in 2000 en 2002 voor de helft verbrand wat nog goed te zien is; beetje spookachtig om daar door heen te rijden. In dit park is nog een hele grote Canyon waar het grootste wooncomplex is vanuit het jaar 1100. Er hebben in deze kloof mensen gewoond waarvan men niets weet. na 1400 is de gehele bevolking verdwenen. We kregen uitleg van een rainger die veel wist te vertellen hierover. Hij begon zijn verhaal met de rockgroep THE WHO en hun nummer ‘Who Are You’. In heel zijn verhaal kwam naar voren hoe weinig men hierover kan verhalen.

Na deze enerverende plek bezocht te hebben reden we terug naar Cortez om daar in, geheel in 50jarige stijl, Denny’s te lunchen. Om het Four Corners punt te willen bezoeken gingen we de route door een gebied waar wij getracteerd werden om een enorme storm wat ons met de motor deed schudden. Maar het Four Corners-punt punt was de moeite waard.

Ons einddoel was het plaatsje Bluff, alwaar wij gingen overnachten. Maar eerst bezochten wij het Fort Bluff waar pioniers in de 19e eeuw heengetrokken waren met vreselijke ontberingen. Een huisje is nog bewaard gebleven, maar de rest is nagebouwd om een ieder te laten zien hoe die pioniers leefden. Een film gaf ook weer hoe zij de reis naar Bluff hebben moeten doorstaan; een ware hel...

De andere groep en Justin met Jeroen waren al begonnen aan de BBQ die wij daar zouden nuttigen. Daar ik geen varkensvlees wilde maar enkel hamburgers, werd ik getracteerd op een heuse Big Mac. We hebben wat gelachen die avond.


Op weg naar Uta

vrijdag 18 mei 2012