Op weg naar Holbroek
 

Onze groep werd door Justin vastgesteld en naast Jacqeline bestaat de groep uit Addie en René, Eugenie en Ewout, Monique en Karel, Marian en Mats en mijzelf. Gelukkig geen grote groep.

We gingen om half 8 op pad om van Phoenix over de High Way 87 en Route 66 naar Holbrook te gaan. Als eerste stopte Jacqueline bij een hele grote motorsloperij, maar helaas was deze zaak, All Bikes, gesloten. Het was nog rustig in de stad en nadat we allen volgetankt waren gingen we op pad.

Het eerste stuk van de 87 was 4-baans (slingerde door mooie natuur) en daardoor schoten we aardig op. Later ging deze weg over in een prachtige 2-baans weg die steeds wisselende landschappen liet zien; door de bergen met mooie bochten, door dennenbossen met heerlijke geuren en over een weidse steppen tot aan Winslow. Bij onze benzinestop kwamen we ook nog een echtpaar tegen uit Flagstaff met een heuse Ural met zijspan; een bezienswaardigheid in de States. Winslow is bekend om zijn historie en wel over de muziek van de Eagles. Zij hebben Desperado en Take it Easy geschreven over deze streek en de Route 66. In het stadje keken we rond en liepen de zaak binnen waarvan uit de muziek van de Eagles schalde. Hier heeft ieder een aantal producten gekocht die te maken hebben mét die Route 66. Omdat we wilde lunchen liepen we een zaakje binnen en namen plaats aan de bar. Daar ik een soepklant ben bestelde ik de huis-gemaakte groentensoep. Zien eten doet eten, wat resulteerde dat de 80 jarige oude bar dame achter de bar voor de meesten van ons ook een bord kwam brengen; met veel humor van haar kant verliep alles naar wens. We reden een rondje door het plaatsje, waarna we naar de Interstate 40 moesten gaan omdat de Route 66 hier even ophoudt.

In Holbrook aangekomen bekeken we wat muurschilderingen, bezochten we een plek waar versteende houtsculpturen te koop waren (hier is Holbrook ook om bekend) en na een intermezzo van Mats (sleutels kwijt) reden we naar ons motel. Hier was het wachten op de andere groep met de begeleidingsbus waar onze koffers nog inzaten.

Al met al een prachtige dag met een aangenamere temperatuur.

Op weg naar Holbrook (Route 66)

dinsdag 15 mei 2012