Het ophalen van de motor
 

De nacht ging wel, maar van 4 tot 6 uur heb ik niet echt goed meer geslapen. Om half 7 een ontbijt, dat ging er wel in. Dit was wel vroeg, maar dat kwam omdat we om half 8 moesten verzamelen. Met 2 auto’s werden 7 mensen ergens in Phoenix gebracht waar onze motoren al klaar stonden. Ik kreeg een Harley Davidson Road Glide van wel 1500 cc. We werden vriendelijk onthaald door Daphne en nadat de papieren gereed waren gemaakt gingen we naar een hele grote Harley Davidson dealer waar de andere groep zich bij ons voegde. Ook hier werden we weer ontvangen alsof we een nieuwe motor kwamen kopen. Omdat het inmiddels lunchtijd was geworden werd Dennis gekozen als restaurant; ik moet zeggen, ik heb heerlijk gelunched zonder vette hap.

En toen begon het... Omdat het zo warm was (40 graden)gingen we eerst via de snelweg richting de bergen. En dat was prachtig... allemaal bochten, bochten, bochten...

Als eerste stopten we bij Canyon Lake Vista, waar we even pauzeerden. Waarom stoppen zullen jullie denken? Door de warmte moet je veel drinken (halve liter/stop) omdat je anders uitdroogt.

Als 2e stop kwamen we bij een ‘oud’ gebouw waar de muren compleet vol geplakt zijn met dollarbiljetten (en ook wel vreemd geld). Eind tachtiger jaren was dit ook al, maar toen is deze kroeg geheel afgebrand; een strop van een paar ton (dollars). Het is geheel in de stijl herbouwd en weer volgeplakt. Waar was dat? Bij Totilla Flat.

Hierna gingen we dezelfde weg terug, zodat we de bergen en meren van een andere kant konden bekijken.

Bij de heenreis hadden we reeds een oude mijnstad gezien, Goldfield Arizona, en nu stopten we er ook. Deze mijnstad ligt in het gebied van de Apache indianen. Hierna vertrokken we we om de tocht naar het hotel te gaan vervullen. Aangekomen in het hotel namen de meeste een duik in het zwembad met een biertje erbij. Morgen vertrekken we in 2 groepen (om half 8 en 8 uur) naar Holbrook. Het schijnt nog mooier te worden en de temperatuur gaat ook dalen, gelukkig.

Ophalen van de motor en de eerste tocht

maandag 14 mei 2012