Vanuit Page naar St. George
 

Omdat ik gisteren al wat brood met kaas had ingeslagen was mijn ontbijt, met koffie van het hotel, zeker gesteld. Iedereen had ook al wat genuttigd en dat gaf de doorslag dat Jacqeline direct op weg kon gaan naar het Zion National Park.

Zij had al eerder vertelt dat we door een lange donkere tunnel met bochten moesten voordat we in het park zouden aankomen. Dat gaf mij én Ewout al een paar dagen de bibbers. Via een mooie weg, waar we nog even gestopt hebben bij de plek waar veel Westerns werden opgenomen én een leuk stadje waar in een Cowboy-shop velen van ons de portemonnee geopend hadden om inkopen te doen belanden wij bij de bewuste tunnel. In het snik hete weer stonden wij te wachten om uiteindelijk te tunnel in te gaan. Wat dachten jullie? Dat wij het niet gingen redden? Het was een eitje; deze tunnel was prima te doen door alle reflectoren aan de muur én 3 openingen aan de rechter kant.

Daarna nog een slingerweg met allerlei haarspeldbochten waar wij op een parkeerplaats belanden bij het Visiters Centre. Dit park is adembenemend mooi...! Mats, Marian en ik hebben de bus genomen die naar het beginpunt rijdt en weer terug. Vanuit de bus mooie foto’s kunnen maken van die prachtige bergen. Volgens de gegevens zijn deze bergen 250 miljoen jaren oud. Men heeft ook restanten gevonden van grote beesten, zoals dinosaurussen.

Om 3 uur hadden we afgesproken om weer op de motor te springen en naar St. George af te reizen, waar ons motel staat. De 2e groep kwam vrij snel, waarna we de kamers in konden, douchen en bij het zwembad nog wat gingen napraten. Ons eten hebben we om 20.00 uur naast het motel bij Panda Chinees genuttigd.

Morgen op naar de Hoover-dam en dan... Las Vegas!

Door Zion National Park

zondag 20 mei 2012